Een kwetsbare periode maakt je vatbaar

Ik wind er geen doekjes om, een groot aantal verhalen hoorde ik reeds aan omtrent mannen en vrouwen die hals over kop in een relatie met een destructieve partner rolden en ze  waren zonder uitzondering ronduit krankzinnig te noemen. Het is wonderlijk dat de destructieve partner binnen korte tijd alle controle krijgt over de partner. De reden dat hen dat lukt is omdat ze heel snel op vertrouwelijke voet met anderen kunnen komen en dan toegang krijgen tot alle innerlijke twijfels.

Het helpt om te begrijpen dat we allemaal onze kwetsbare periodes kennen. Als we dicht tegen overspannenheid aan functioneren, een aantal ingrijpende emotionele  gebeurtenissen beleefden of in een periode van ernstige twijfel terecht zijn gekomen zijn wij allemaal vatbaar voor de aandacht c.q. mening van anderen. Je zoekt in die periodes van je leven naar houvast en ieder luisterend oor kan je helpen de spanning kwijt te raken.

Goedwillenden om je heen zullen je tot steun zijn. Kwaadwillenden zien er echter een kans in om jouw in hun greep te krijgen.

Hoewel ik heel goed begrijp dat je als ouder twijfelt aan jouw rol in dit proces is het belangrijk in te zien dat de omstandigheden er toe geleid hebben dat je zoon of dochter gevangen werd door de destructieve partner. En over die omstandigheden heb jij geen zeggenschap laat staan dat er sprake van schuld kan zijn.

Leave a Reply