Ademhaling als weg naar herstel

Iedereen die in aanraking is (geweest) met een destructieve partner , zowel de partner zelf als ouders, lijdt. Bestaande inzichten over jezelf en anderen staan onder druk. Je wordt gedwongen een verhouding tot je ‘zelf’ en de destructieve partner te vinden.

Psychologisch gezien kom je vrijwel altijd in de knel. Je denken raakt verstoord en van ‘s-ochtends vroeg tot in de slaap ben je bezig met wat er allemaal met je en om je heen gebeurt.

Dat ademhaling een weg naar eigen genezing en rust kan zijn ondervind ik dagelijks door de oefeningen die ik zelf doe. Het is een weg waarin je uit je hoofd in je midden uitkomt en helder gaat zien. Bij dagelijks oefenen ontvouwt zich een nieuwe kijk op jezelf, je kind die in een destructieve relatie gevangen is en op de destructieve partner.  Het is een weg van genezing van jezelf die je weer terug plaatst op de neutrale plek tussen hemel en aarde.

Ik geef 1 op 1 geleide meditaties waarbij je liggend of zittend steeds bewuster en dieper in je lichaam leert te komen. Je onderzoekt tijdens die bijeenkomsten waar spanningen zich ophopen en leert deze steeds beter los te laten.

We hebben het hier niet over een ‘quick fix’ maar een houding waarin je bereid bent dagelijks op onderzoek uit te gaan in je eigen lichaam en stap voor stap je eigen onbegrensdheid ontdekt. 

 

 

Leave a Reply