Ziek door de narcistische/psychopathische partner

Maar al te vaak zijn mannen of vrouwen tientallen jaren gevangen in de relatie met een narcist. Omdat ze zich er de meeste tijd niet van bewust zijn, de ogen worden pas heel langzaam geopend,  kan de narcistische of psychopathische partner ongebreideld brainwashen, de partner isoleren, spelen met de gevoelens en emoties, de partner kleineren  en de buitenwereld de indruk geven dat niet de narcist of psychopaat gek is maar de partner gestoord is. 

Het vergt geen hogere wiskunde om in te zien dat dit een partner sloopt. En in de loop van een relatie zal de partner dan ook een scala aan klachten ontwikkelen. Hoofdpijnen, vermoeidheid, slaapproblemen, hoge bloeddruk, ontstekingen en op de lange termijn wellicht ook immuunziekten als de stress niveaus blijvend te hoog worden bij de partner.

Naast de te begrijpen effecten van de narcist/psychopaat op de gezondheid bestaat er een effect dat voor veel mensen moeilijk te begrijpen valt. Omdat de manipulatie plaats vindt terwijl de partner zich daar onbewust van is heeft de gestoorde wederhelft zich toegang verschaft tot heel diepe lagen in de psyche van de partner. Gevoelige of helderziende mensen beschrijven dit als daadwerkelijk (voor hen dan ) zichtbare banden waarin de narcist/psychopaat een diepgaande energetische verbinding gecreëerd heeft. En het is deze diepgaande verbinding die ook na beëindiging van de relatie blijft bestaan.  De psychopaat blijft vaak stalken, toch weer contact zoeken, en heeft daardoor ook na de relatie nog toegang tot deze verbinding. Telkens opnieuw is hij of zij in staat de ex-partner weer uit evenwicht te duwen. En opnieuw voelt de ex zich dan leeg,, wordt extreem emotioneel en krijgt opnieuw allerlei fysieke klachten.

Het is daarom van belang om ook lang na het stoppen van de relatie nog eens uitgebreid je onderbewuste in te gaan om in beeld te brengen waar er nog sprake is van die onzichtbare connecties. Zo lang je die namelijk niet elimineert blijf je lijden.