Sygeplejersken; Netflix docu

Een geweldige docu van Netflix over een verdrietig stemmende werkelijkheid. Deze docu laat zien hoe de ster-verpleegkundige in een Deens Ziekenhuis door een nieuwe verpleegkundige doorzien wordt. Zij komt er achter dat in de nachtdiensten op de spoedafdeling relatief veel mensen overlijden als deze alom geroemde verpleegkundige werkt. 

Ook hier zien we weer een wonderlijke mix van gebeurtenissen. De arts die veel met haar samenwerkt heeft nooit iets vreemds geconstateerd en is afgegaan op de alom levende indruk dat ze goed is, de beste zelfs, maar ook een drama-queen die af en toe stevig liegt.

Dit is een veel voorkomend probleem met psychopaten. Ze zijn feitelijk op een deelgebied zeer getalenteerd en zouden er veel mee kunnen bereiken. Toch is er een drijfveer in ze die hen een leven laat leiden waarin ze in het centrum van de belangstelling komen te staan. En in dat centrum van de aandacht werpen ze zo’n rookgordijn op door hun gedrag dat niemand doorheeft waar ze werkelijk mee bezig zijn. 

Leave a Reply