De per(fecte)/verse regisseur

Laat je niet misleiden als je zoon of dochter in een destructieve relatie gevangen is. De psychopaat is een perfecte c.q. perverse misleid(st)er. Op gekozen momenten zal voorbeeldig gedrag, liefdevol lijkend zelfs of een vorm van diep begrip getoond worden om de mensen in de buitenwereld te misleiden. De juiste zinnen rollen uit hun mond, afgestemd op de mensen die in hun nabijheid zijn, ze weten perfect waar ze jou stroop mee om de mond kunnen smeren.

Ze weten ook tot in de puntjes hun sabotage werk vorm te geven. In eerste instantie meegaand zijn bij een nieuw idee, je overdreven krachtig steunen, maar als puntje bij paaltje komt zullen ze met voorbedachte rade iets laten plaats vinden dat , helaas , het geplande toch niet ten uitvoer kan komen. Ze voelen zich onwel, hebben een telefoontje gehad dat alles in de war stuurt, kwamen er achter al heel lang een afspraak te hebben staan die niet gemist mag worden of zeggen simpelweg ; “het was jouw idee”. En daar sta je dan met je hoop en verwachtingen en opnieuw, want het gebeurde al meerdere keren, met een gebroken hart of een versplinterde droom te staan.

Veel ouders laten zich zand in de ogen strooien. Ze menen het goede bij de destructieve partner te zien, leven mee met het feit dat het door “omstandigheden” niet door kon gaan en zijn weer een stukje uit balans gebracht.

De psychopaat is de beste schaker op het veld van menselijke emoties. Daar kun je niet aan tippen als ‘gezond’ mens. Zie het, neem het voor waar aan en blijf niet twijfelen, en begrijp dat je met een kwaadaardige kracht te maken hebt.

Leave a Reply