Falen is geen optie…en daarom blijft de partner

Opvallend, zo mag ik het wel noemen, is hoe vaak het zo lijkt te te zijn dat de partner gevangen blijft in het web van de narcist of psychopaat omdat falen voor hen geen optie is. Soms betreft het de tweede of derde keer dat men in een relatie stapt en ze na eerdere foute keuzes nu hoe dan ook willen slagen. En als je werkelijk wilt slagen redeneer je alle idioterie weg. Ik spreek veel ouders en velen van hen neigen er naar dat als een van de verklaringen te zien waarom hun zoon of dochter blijft.  Dit is een geval van cognitieve dissonantie, wel weten dat het fout zit maar het ten koste van alles niet toelaten in je wereldbeeld. En dan is het ook te begrijpen dat wanneer ouders harder en harder aan de deur gaan kloppen de zoon of dochter de hakken steeds dieper in het zand zet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.