Slachtoffer van je diepste wens

Je partner is mooi, verdient veel geld, lijkt/is succesvol, heeft veel vrienden, heeft veel leuke ingevingen, is prettig gestoord, vol (vaak schijnbaar) zelfvertrouwen, geeft jou wat je nodig hebt. Kortom, jouw partner is diegene waar jij altijd van droomde. Jouw partner maakt alles waar om jou een geweldig leven en een fijne toekomst te geven.

Als je in de relatie met de narcist of psychopaat belandt belichaamt hij/zij een veelheid van de genoemde  aspecten.  Je bent slachtoffer van je eigen illusies geworden en laat je vangen in de schone schijn van de mooie praatjes. De zoetgevooisde stem betovert  je met onwerkelijk positieve complimenten.

Slachtoffer zijn van een narcist of psychopaat ontstaat door in hem of haar de magiër of de goede fee te zien. We geloven nog steeds in sprookjes en laten ons er in meevoeren. Die magiër of fee heeft bovennatuurlijke krachten en jij laat je meevoeren in zijn/haar betoverings-spreuken. 

Of we nu jong of oud zijn, op de een of andere wijze blijven we geloven in sprookjes, we blijven er vatbaar voor. En bij de psychopaat of narcist vind jij je plek in je eigen sprookje.