Het web trilt

Als de zoon of dochter in een destructieve relatie komt gaat het familieweb trillen. Alle acties van de destructieve partner zijn er op gericht alle verbanden te vernietigen. De partner heeft het niet door maar krijgt last van enorme schommelingen in zijn gemoed. Dan weer gelukkig, dan weer verdrietig, niet begrijpende wat er gebeurt, recht pratend wat krom is en op het ene moment ‘de oude’ om daarna weer emotieloos te zijn.

Ik weet niet of u wel eens gekeken heeft hoe een spin zijn prooi vangt. Maar als de prooi in het web verzeild is geraakt worden er listig honderden draden omheen gewikkeld. Uiteindelijk is de prooi volledige bewegingsvrijheid ontnomen en hangt deze willoos in de touwen. De strijd is kort maar hevig en het hele web beweegt mee tijdens deze worsteling.

De hele familie beweegt mee en raakt verwikkeld in een emotionele rollercoaster.