Het kopieergedrag van de psychopaat

De psychopaat is de perfecte imitator. Bij de aanvang van een relatie hebben ze de situatie zeer scherp geanalyseerd en weten ze welk gedrag de partner behaagt. Ze zullen alles op alles zetten om te etaleren dat ze geinteresseerd zijn in de zelfde topics als hun partner, opeens maatschappelijk betrokken gedrag vertonen en super sociaal en empathisch overkomen .

Dat gedrag kunnen ze misschien een paar maanden vol houden of wellicht iets meer dan een half jaar, maar dan zullen er langzaam aan barsten ontstaan in het beeld dat ze ophouden. Opeens blijkt dat er geen fundamentele overtuiging ten grondslag lag aan hun gedrag en hun meningen slechts  opportunistisch vertoon was om datgene binnen te hengelen waar ze behoefte aan hadden; aandacht, status, sex, geld , of een combinatie van deze factoren.

Tegen de tijd dat dit allemaal geregeld is kan de psychopaat weer zijn aandacht op iemand anders gaan richten omdat ze de spanning en die impulsen nodig hebben om zich levend te voelen.  Vervelen is sterven voor hen.

Het mooie van dit tijdperk met social media is dat je dit gedrag van een afstand kunt monitoren. Je ziet gedragspatronen en meningen veranderen in de tijd en kunt ze relateren aan de fase waarin de psychopaat zich bevindt. Het is een ware goudmijn om psychopaten middels deze kanalen te volgen. 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.