De betekenis van woorden

Je kunt volstrekt normale discussies hebben met een psychopaat, maar dat is schone schijn. Naast het feit dat ze liegen is er een fundamenteler probleem dat de aandacht verdient. De betekenis van veel woorden is hen vreemd,  Alle woorden die met affectie te maken hebben zijn feitelijk holle woorden voor hen.  Omdat ze diep van binnen niets voelen kunnen ze geen betekenis toekennen aan woorden als liefde, zachtheid, begrip, inleven of woorden die betrekking hebben op verdriet. 

Ze gebruiken de woorden omdat ze zichzelf geleerd hebben dat het gebruik van die woorden in diverse contexten effect sorteert. Waar jij dus daadwerkelijk over je diepste gevoelens kunt praten zijn dat voor de psychopaat volstrekt inhoudsloze woorden. Door gedrag van anderen te kopieren kunnen ze het echter zinvol (manipulatief) inzetten. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *