Karaktermoord

Een kwalijke zaak, de narcist of psychopaat die niets dan leugens verspreidt en de slachtofferrol speelt om zijn eigen perfecte beeld intact te laten. Dat is karaktermoord , en ieder slachtoffer weet wat de verstrekkende gevolgen zijn. Vooral als je in de buurt van de narcist blijft wonen zul je merken hoe mensen met totaal andere ogen naar je kijken als gevolg van die onzinverhalen. Alle negatieve verhalen zijn feitelijk negatieve energievelden die zich manifesteren en steeds in jouw bestaan dreigen door te dringen.

Wat karaktermoord is, en wat het met je doet, is een van de rode draden in het zeer lezenswaardige epos Masoesji van de Japanse schrijver Eiji Josjikawa. De beoogde schoonmoeder van de prachtige jonge vrouw Otsoe slaagt er lange tijd in grote onzinverhalen te verkondigen die de levenswandel van de protagonist Moesasji vrijwel tot het einde van het epos blijft beinvloeden. Toch is het zo dat Moesasji zijn eigen weg blijft gaan en zich ondanks die laster, en soms dankzij die laster, een weg door het leven baant die hem geestelijk steeds sterker maakt

Karaktermoord is een werkelijkheid die je kan raken totdat je beseft dat er ondanks die negatieve energie gewoon een eigen weg te gaan is. Moesasji, in al zijn wijsheid , besluit de negatieve oude vrouw zoveel mogelijk te mijden. Niet uit zwakte maar uit een sterk besef dat hij gewoon zijn eigen levensweg moet gaan en geen interactie hoeft en moet zoeken met de negatieve krachten. Dat verklaart waarom veel ex-en willen verhuizen om zo uit de buurt van die negatieve energiewolken te blijven.

Ik zou eenieder die nu nog last heeft van de narcist willen aanraden dit boek te gaan lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *