De hulpverlener snapt er geen snars van

Ja, de realiteit van alledag is dat veel hulpverleners geen weet hebben van het werkelijke gedrag van een narcist. Zo kom je als moeder met kinderen van de regen in de drup. Niet alleen je ex-man is een probleem van formaat maar ook die verdraaide hulpverleners snappen er niets van en laten zich inpakken waardoor je er nog twee tegenstanders bij hebt. Dat is geen fictie maar dagelijks aan de orde. Tijdens de scheiding heb je dan nog de pech dat de advocaat van de narcist zich ook heeft laten manipuleren. Die heeft geen idee dat dat gebeurt en zet zich in voor de verkeerde partij. Het moet me van het hart dat als ik veel sites van hulpverleners lees die iets van narcisme menen te weten het vaak niet meer is dan boekenwijsheid

Het is een gotspe dat er niet ongelooflijk veel tijd geïnvesteerd wordt in het op peil brengen van de kennis omtrent narcisme. De gevolgen daarvan zijn namelijke verstrekkend in de psyche en verstrekkend in de tijd. De problematiek blijft op de zeer lange termijn geestelijke en lichamelijke klachten geven als er niet tijdig met kennis van zaken is gehandeld.

En denkt u nu niet dat ik mij hier op de borst klop, want ik leer dagelijks bij. Ik schrijf dit stukje omdat vrijwel alle mensen die ik tref buitengewoon teleurgesteld zijn m.b.t. de kennis bij de hun bekende hulpverleners. Zij maken mij duidelijk dat dit hoger op de agenda zou moeten komen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *