Recht hebben op…alles !

De narcist en de psychopaat hebben iets gemeen. Beide menen recht te hebben op van alles en nog wat in hun leven. Hoe ver dat gaat blijkt als je ze verlaat, dan immers wordt je gezegd dat je ze niets gegeven hebt. Zo’n uitspraak illustreert maar weer eens in welk een andere werkelijkheid deze mensen leven.

Het recht hebben op (entitlement heet dat in het Engels, een van de onderliggende factoren die middels de NPI vragenlijst wordt gemeten) strekt zich uit tot alle gebieden van hun leven en draagt de keerzijde met zich mee, namelijk dat eeuwige gevoel van ” niet erkend” zijn en de ongelooflijke gevoelens van jaloezie. Het zijn mensen die enerzijds een uitkering hebben maar tegelijk het recht hebben er zwart naast te werken of de mensen die de partner continu controleren maar er zelf een reeks lovers op na houdt. Het zijn de mensen die zichzelf alles gunnen maar hun kinderen in de kou laten staan. Zelf hebben ze het recht alles te manipuleren maar o wee als je hen aanspreekt op hun gedrag, dan zijn de rapen gaar. Alles is goed zo lang je maar met hen lacht en niet om hun lacht.

Het recht hebben op is een van die kinderlijke aspecten in het leven van de narcist of psychopaat dat zoveel ex-partners blijft verbazen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *