Mijd het netwerk van de psychopaat of narcist

Als je herstellende bent na een relatie met een narcist of psychopaat is een wijze raad op zijn plaats. Als je te lang in een relatie met zo iemand gezeten hebt is je kompas aardig van slag. Je kent jezelf niet meer en hebt ook nog niet door wat je allemaal overkomen is. In die situatie raad ik mensen aan alle mensen uit het netwerk van deze ex-partner te mijden.

Het is immers een gegeven dat naast jou het grootste deel van de mensen rondom jouw ex in een van de categorieën valt die vatbaar zijn voor de manipulaties. Het gaat om ernstige trauma’s uit de jeugd, mensen met een borderline , mensen in het narcistisch spectrum of zeer empathische mensen zoals jij. Vrijwel al deze mensen zijn onbewust gevangen in het web van je ex. Het heeft geen zin jouw verhaal met deze mensen te delen omdat ze ofwel loyaal zijn aan de psychopaat of narcist of ook heftig gemanipuleerd worden. De verhalen die jij met hen deelt komen hoe dan ook bij de psychopaat of narcist terecht als je pech hebt. En daarmee bewijs je jezelf geen dienst.

Als je je weer volledig (is dat mogelijk na zo’n ervaring?) hersteld voelt is het wel weer interessant deze mensen te ontmoeten omdat je dan vanuit een puur observeren de gedragingen kunt waarnemen. Dat scherpt je inzichten nog verder aan en voorkomt dat je opnieuw in dezelfde kuil valt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *