Herken de psychopaat

Een van de moeilijkste dingen is om een psychopaat te leren herkennen. Toch zijn er wel een groot aantal indicatoren die je enorm helpen.

Ben je extreem gevoelig, kun je energie voelen, dan kun je waarnemen dat de energie rondom de psychopaat vies of modderig is. Dat is een energie die niet op een bepaalde plek geconcentreerd is. Een tweede waarneming die gevoelige mensen kunnen doen is dat op sommige momenten twee verschillende beelden zich plots afwisselen. Het is de waarneming dat het ‘gewone’ gezicht zich opeens laat zien als een van haat doortrokken beeld. Dat tweede beeld is wie de psychopaat in werkelijkheid is.

De uitdrukking van het gezicht bij de verschillende emoties kloppen fundamenteel niet. Ze compenseren dat door extreme lichaamstaal.

Ik schreef in een eerdere bijdrage het volgende; ‘ If it quacks like a duck and walks like a duck, it probably is a duck’. Kijk vanaf het begin dat je iemand leert kennen naar opmerkelijke gedragingen en als je ze leuk of eigenaardig vindt kan het zo zijn dat het inderdaad gewoon prettig gestoord gedrag is. Maar ben op je hoede, het kan ook de uiting zijn van een diep verstoord innerlijk gevoels- en denkpatroon.

De afwezigheid van schuld en schaamte zijn extreem goede indicatoren. Waar een gewoon mens berouw kent gaat het leven voor de psychopaat gewoon door. Als dit patroon voortdurend aanwezig is kun je maar beter geloven dat de persoon tegenover je het ook echt niet kent. Beter om weg te wezen dan !


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *