Het verborgen leven

Het blijft moeilijk om te geloven dat mensen die schijnbaar “normaal” functioneren een verborgen leven leiden. Toch is dat de realiteit bij mensen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis of psychopaten. Als je er mee samenleeft en je ogen open houdt , en ziet wat er werkelijk is, ontdek je dat ze naast het zogenaamde leuke buitenkantje een parallel leven leiden. Dat parallelle leven is niet alleen een verborgen gedachtegoed maar veel meer een werkelijk dubbelleven. Deze mensen houden er via het web , al dan niet middels via meerdere verborgen profielen, intensieve contacten op na. Ook hebben ze naast hun zichtbare netwerk een verborgen netwerk van contacten, dat ze voor de partner verborgen houden middels overtuigende leugens.

Dat dit leven verborgen blijft is te danken aan een strategie waarin alle zogenaamde vrienden selectieve en vaak gelogen informatie krijgen. De vrienden kunnen daardoor onmogelijk bevroeden wat er zich werkelijk afspeelt. Dat is voor de psychopaat of narcist een ideale situatie. Ze kunnen immers iedereen die hun vriend is met een eigen beeld laten leven. Voor een normaal mens zou dit een gruwel zijn. Voor de psychopaat is zo’n leven gewoon. Ze willen niet anders en kunnen niet anders.

Hun geslepenheid is de reden dat de buitenwacht geen helder beeld van ze krijgt. Veel mensen merken wel dat die persoon eigenaardig is , of heel wonderlijk gedrag vertoont, maar het is moeilijk voor te stellen dat er een zo diep verborgen gruwelijk idioot leven achter schuilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *