Narcissistic Supply

Aandacht, aandacht en nog eens aandacht. Dat is in een zin wat de narcist nodig heeft. Aandacht door slachtofferschap of aandacht door eigen prestaties op te blazen . Iedereen die in geregeld contact staat met de narcist wordt toegelaten omdat de narcist iets van hen nodig heeft. De een wordt een echte vriend of vriendin genoemd en mag de zogenaamde diepste zielenroerselen aanhoren, de ander zorgt voor de financiële kant van zaken van de narcist die immers vaak teert op het geld van anderen indien dat mogelijk is, en weer andere activiteiten bieden veel mogelijkheid in de spotlights te staan en de veelheid aan verborgen vrienden of vriendinnen biedt de zo noodzakelijke sex. Niemand, werkelijk niemand, wordt in de buurt toegelaten omdat de narcist echt iets voor hem of haar voelt. Hoewel ze de indruk wekken je echt in vertrouwen te nemen, en daarmee dus de schijn van empathie tonen, vertellen ze je merendeels leugens en zijn ze in werkelijkheid in je geïnteresseerd omdat ze dan aandacht krijgen

De toevoer van deze bewonderaars of zogenaamde vrienden moet continu op peil gehouden worden. Als de ene omgeving tijdelijk onvoldoende aandacht biedt wordt een nieuwe omgeving of activiteit gezocht om toch weer goede sier te kunnen maken. Je ziet dan ook dat er veel dynamiek om de narcist is om deze ziekelijke behoefte aan aandacht te vervullen. Dat heet narcissistic supply.

Bij narcissistic supply maakt het niet uit of er positieve of negatieve energie in het spel is. De narcist/psychopaat zal van tijd tot tijd een strijd met je uitlokken omdat ook die negatieve energie hem of haar wat oplevert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *