Bizarre levens van psychopaten

De psychopaat maar ook de narcist zijn voortreffelijk in staat een bizar levensverhaal te vertellen en daarmee een volledig gestoord leven op te bouwen. Een partner die elke dag naar zijn werk vertrekt maar na een half jaar door de mand valt. Niemand kende hem bij die werkgever ! De man die loog over zijn overleden kind in een vorige relatie en daar veel sympathie (lees; medelijden) mee wist op te wekken. Een handige strategie om blijvend de zielenpiet te spelen en onterechte aandacht te krijgen. Of wat te denken van iemand die zelf slachtoffer van een narcist of psychopaat zegt te zijn maar het zelf ook is? Dan kun je altijd je slachtofferschap uitbuiten en je daderschap verbergen. Het is ook zo’n ongelooflijk scenario dat het niet in het wereldbeeld van een gezond mens kan passen. Wat te denken van een psychopate die naast haar relatie minimaal 6 andere relaties in stand hield, en zoals zoveel psychopaten denkt dat verborgen te kunnen houden ? Als laatste voorbeeld nog een verhaal van iemand die twee relaties met kinderen parallel in stand wist te houden.

Al die opties passeerden de revue in gesprekken met volwassen mensen die ik sprak over hun eigen leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *