De soulmate gevonden…of toch niet?

Ik hoor het zo vaak. De slachtoffers van een relatie met de narcist of de psychopaat waren er van overtuigd hun soulmate te hebben gevonden. Net na de relatie, een tijd van stormachtige emoties, kun je nog steeds niet geloven wat er gebeurd is. Hoe kan het dat die ideale partner van het allereerste begin van de relatie er opeens niet meer is? Wat is er gebeurd? Het is zo herkenbaar dat de ex tegen beter weten in nog wil blijven geloven in dat ideale beeld van hun partner maar al op het punt staan in te zien dat daar niets van klopte.

Het bijzondere aan de narcist of psychopaat is dat deze in het begin van de relatie zo’n vertrouwen weet te wekken dat jij als partner je allerdiepste gevoelens deelt. Wat je dan nog niet weet is dat je gestoorde vriend(in) een perfecte spiegelaar is en jou in alles laat weten dat jullie op 1 lijn zitten. Bovendien ben jij geweldig goed om jouw eigen idealen in de die gestoorde vriend(in) te projecteren. Dat is natuurlijk een recept voor ellende, maar daar kom je achteraf pas achter.

Voor de narcist of psychopaat is deze periode een van de belangrijkste in de relatie. Ze weten al je kwetsbaarheden in beeld te brengen, waar ze later schaamteloos gebruik van gaan maken. Ze weten je ook te binden door als soulmate over te komen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *