Botox en cosmetische chirurgie

De NPI (Narcissistic Personality Inventory) is een lijst van 40 items waarin je telkens uit twee uitspraken de meest passende moet aankruisen. Er komt een getal uit, de NPI-score, en dat getal zegt iets over de mate waarin jij narcistische trekken hebt. Een van de onderliggende persoonlijke eigenschappen die daaruit wordt gehaald is de mate waarin je ijdel bent, het lichaam belangrijk vindt.

Twenge en Campbell , schrijvers van de narcissism epedimic komen met cijfers, en de Amerikaanse Plastic Surgery Statistic cijfers staven dat, die bevestigen dat we in een sterke opwaarste trend gevangen zjjn momenteel. Zij maken zich ernstig zorgen over deze narcistische trend. Zo maar even wat getallen om aan te geven wat er gaande is in de Verenigde Staeten.

Het aantal jaarlijks uitgevoerde borstvergrotingen in Amerika bedraagt in 2017 een totaal van 290.467 t.o.v. 212.000 in 2000. Het aantal borstlifts bedroeg 101.000 t.o.v. 52.000 in 2000. Het aantal botox injecties is gestegen van 700.000  in het jaar 2000 tot 7 miljoen in 2016. En 2,6 miljoen mensen kregen fillers in de zogenaamde ” soft tissues”  zoals de lippen.

Deze cijfers vormen slechts het topje van de ijsberg m.b.t. alle cosmetische correcties die plaats vinden (ooglid, facelift, billen liften etc.)

Er werd in 2016 voor een totaal van 16 miljard dollar aan cosmetische operaties uitgegeven.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *