Een niet bestaand probleem?

Ik las een ongelooflijk beroerd stuk van Bram Bakker in het plus magazine. Narcisme is volgens hem feitelijk een niet bestaand probleem. Nou Bram, kijk eens goed om je heen, leg je oor eens te luister buiten de deur (en niet in je praktijk) of nodig eens ” slachtoffers”  van een narcist uit. Bram heeft gelijk als hij zegt dat de partner van de narcist ook bij zichzelf te rade moet gaan maar Bram heeft totaal ongelijk als hij zegt dat narcisten allemaal alleen zijn komen te staan of opgesloten zijn. Een keiharde misser dit artikel ! En is hij zich er van bewust hoeveel kinderen opgroeien in een milieu waarin een van de ouders een narcistische stoornis heeft ?

Wie de verhalen wel aanhoort weet dat deze mensen in het wild rondlopen en overal schade aanrichten. Maar veel mensen hebben te laat door dat die verrekte gladgestreken buitenkant een inktzwart binnenleven verhult. Dat inktzwarte uit zich in verbaal en fysiek geweld thuis en als ze verlaten worden in een vernietigende drang de ander ten gronde te richten. Kortom …laat u niet in slaap sussen maar houd je ogen open en mijdt deze types in je leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *