De laster-campagne

Iedere ex weet het. Als jij ontdekt hebt dat je partner een narcist was en uit de relatie stapt begint de grote lastercampagne. Omdat de narcist/psychopaat ten koste van alles zijn façade overeind moet en zal houden begint de manipulatie. De meest wilde verhalen worden rondgestrooid en alles is er op gericht jou te vernietigen. Dat heet karaktermoord.

En omdat ze je vertrouwen wonnen in het begin van de relatie (de eerste fase van wat gaslighting wordt genoemd) hebben ze een schat aan informatie. Foto’s, mails, geluidsopnamen …alles is aanwezig en zal uit zijn context gerukt worden en gebruikt worden om je ten gronde te richten door het gericht te delen met hun vriendenkring om aan te geven dat je ‘hardstikke fout”  bent, iets dat ze over al hun ex-vriendjes en verborgen vriendjes zeggen. Wat in een normale relatie vertrouwelijk is is voor de narcist handig materiaal om anderen zand in de ogen te strooien.

Wat is de beste strategie om hier mee om te gaan? Gewoon doorgaan met je leven. Als je het misplaatste idee hebt dat jouw geluk afhangt van je narcistische ex en zijn/haar vrienden dan is dat uiteraard een volledig fout beeld. Als je je zelf hervonden hebt ga je rustig aan weer een netwerk opbouwen, je eigen hobby’s oppakken en laat je de narcist gewoon zijn gang gaan.

Uiteindelijk doet het er totaal niet toe wat je ex aan verhaaltjes rondstrooit. Hij/zij leidt haar leven in leugen en jij gaat je eigen leven in waarheid leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *