De vrouwelijke narcist/psychopaat

Zolang we het vrouwelijke aspect nog steeds als zacht, begripvol, empathisch en  zorgend als archetypisch beeld laten  rondzingen zullen we dit ook meer in vrouwen blijven zien dan in mannen. Deze ” bias” is naar mijn overtuiging een reden dat het aantal narcistische vrouwen lager ingeschat wordt dan het aantal mannen.  De feiten wijzen uit dat 40% van de narcisten een vrouw is.

De vrouwelijke narcist/psychopaat blijft naar mijn mening makkelijk verborgen omdat ze in de nog steeds dominante mannelijke cultuur hun slachtofferrol perfect uitbuiten. Ze manipuleren bovendien op een andere wijze dan man. Waar de man het openlijk doet opereert de vrouw meer achter de schermen door middel van venijnige verhalen, leugens en geveinsde vertrouwelijkheid en empathie. Het sexuele aspect wordt bovendien makkelijk ingezet.

Meer lezen over dit onderwerp ?
https://narcissisticbehavior.net/the-typical-narcissistic-woman-as-a-friend/

/https://thenarcissisticlife.com/female-narcissists/